Bergeninstallasjon

Sikringsskap

Når du bytter sikringsskap er den økte brannsikkerheten, og berøringssikkerheten, det viktigste.

Dersom du har et eldre sikringsskap med skrusikring så kan det være på tide å bytte innholdet i sikringsskapet.

Skrusikringer har en tråd som smelter ved for høy belastning, og disse er ofte unøyaktige og tåler mye høyere strøm en en moderne automatsikring. Nye sikringer, ofte kalt jordfeilautomater, har i tillegg beskyttelse mot isolasjonssvikt (jordfeil) som kan føre til strømgjennomgang.

Viktig å tenke på med sikringsskap

Krav og regler

I følge forskriften er det normen fra byggetiden som gjelder når våre elektrikere skal jobbe på eldre elektriske anlegg. I tillegg kan det finnes lokale krav fra de forskjellige nettselskapene. Våre elektrikere har god kunnskap om dette, så om du ikke har oversikt over norm eller lokale krav kan det være lurt å få noen tips fra våre elektrikere.

Hvor mye kan jeg gjøre selv?

Dette er en jobb hvor det er elektrikeren som må gjøre det meste. Dersom du ønsker å bytte sikringsskapet så kan du på forhånd sende en oversikt over sikringsskapet og kursliste, slik at det kommer tydelig frem hva du har i dag. Da kan elektrikeren planlegge jobben bedre og jobbe effektivt.

Dette kan du gjøre selv

  • Ha en oversikt over hva du trenger strøm til

  • Sørge for at det er enkelt for elektrikeren å komme til der det skal byttes sikringsskap

Dette må elektrikeren gjøre

  • Alt som er koblet til det elektriske anlegget må elektrikeren gjøre.

Pris for å bytte sikringsskap

Prisen for å bytte sikringsskap blir påvirket av blant annet:

  • Om du skal bytte hele sikringsskapet, sikringene + ny dør, eller kun sikringene

  • Hvor mange kurser du har fra før

  • Om du skal ha nye kurser

Vi kan ikke gi noen god beskrivelse av hvor mye det vil koste for deg, uten å vite mer om disse punktene. Det vil naturligvis være stor forskjell på et sikringsskap med 6 kurser hvor kun de 6 sikringene skal byttes, og et sikringsskap på 16 kurser hvor det skal installeres 2 nye kurser i tillegg.

I tillegg blir prisen påvirket av hvor lang kjøretid som må beregnes, og hvor godt det er mulig å planlegge på forhånd. Vi gir deg gjerne et tilbud sånn at du vet hva du har å forholde deg til.

Relaterte tjenester

Bestill befaring eller installering

Ønsker du å installere en lampe nå, eller kanskje ta en befaring først? Våre elektrikere hjelper deg med både råd og montering.

Finn elektriker nå

Omsorgspartner vestland Daglig leder Preben von Ahnen