Bergeninstallasjon

Spar penger med smart strømstyring

Litt høy strømregning? Så hvorfor bruke mer penger på strøm enn nødvendig? Kontroller opptil 80% av energiforbruket ditt og spar tusenvis av kroner i året.

Endelig har det kommet en enkel måte å redusere pengebruken. StrømKontroll fra Futurehome er en komplett pakke som lar deg få full oversikt og kontroll over strømforbruket ditt. Resultatet er en lavere strømregning.

Det beste er at du egentlig ikke behøver å gjøre så mye mer enn å se på at systemet blir installert, men dersom du ønsker kan du også bruke systemet mer avansert. Det er helt opp til deg.

Hvorfor skal du ha StrømKontroll?

Med StrømKontroll bruker du strømmen når den er billigst.

 • Spar tusenvis av kroner

 • Gir deg full kontroll over strømforbruket

 • Få hele 35 prosent av investeringen i støtte fra Enova, opptil 10.000 kroner

Ved å justere på de største lastene, som varme og varmtvannsbereder, kan du forminske strømregningen med flere tusen kroner i året.

Flere fordeler med StrømKontroll

 • Skal du kjøpe eller har du kjøpt elbillader? Få Enova-støtte for elbilladeren i tillegg

 • Støtten gjelder for Easee, Zaptec og Defa

 • 20 måneder tilbakevirkende kraft på støtteordning

 • Betydelig utvidelsesmuligheter med flere termostater, smarte stikkontakter og mer

Hvordan fungerer StrømKontroll?

StrømKontroll forsinker, eller slår av, strømtilførselen til en gjenstand når strømmen er dyr og bruker strømmen igjen når den er billigere.

Det vil si at når du tar en varm dusj på morgenen, når strømmen ofte er ganske dyr, så gjør StrømKontroll at det nye vannet i varmtvannstanken ikke varmers opp med en gang det strømmer inn. Når strømmen ofte er billigere, som når du er på jobb, så vil StrømKontroll gi tilgang til strømmen og vannet varmes opp.

Her må det bare poengteres at varmtvannstanken holder det resterende vannet varmt i flere timer, så du trenger ikke være bekymret for en kald dusj.

Vet du at du trenger for eksempel mye varmt vann eller fulladet bil i løpet av tiden med dyrere strøm, når strømtilførselen ellers ville vært av, så kan du overstyre systemet selv.

Flere fordeler med StrømKontroll

Smarthub

Smarthub er hjernen til hele systemet og gjør at alle de smarte enhetene kan snakke sammen. Den er helt nødvendig for at systemet skal fungere. Den er uavhenging av internett, så dersom du har problemer med internett vil ikke dette forstyrre systemet.

Dersom du ønsker kan du styre mer enn varmen, som for eksempel belysning.

HAN-sensor

Med hjelp av en HAN-sensor kan du se strømforbruket i sanntid og se historisk data. Også kalt nymotens watt-måler.

Et puck relé

En liten dings som kobles på skjulte installasjoner og gjør slik at du kan styre laster opp til 3680 Watt. Typiske bruksområder er varmekabler, panelovner og varmtvannsbereder.

Det er altså denne som flyttet strømforbruket noen timer, mens strømmen er dyr, og bruker strømmen igjen når den er billigere. Strømtilførselen flyttes ikke mer enn 12 timer.

En termostat

En tilsynelatende vanlig termostat, men som måler strømforbruket og kan styres smart via Smarthuben. Denne kan også kutte strømmen på for eksempel varmekablene, slik som et puck relé gjør.

Termostaten gjør det enkelt å oppgradere fra et eldre system til en smartere løsning.

Et system som passer alle

StrømKontroll er enkelt å bruke, selv om det ligger et avansert system bakom. Du kan velge å bruke det avansert også, bruke det helt enkelt eller midt i mellom. Det er opp til deg.

Det er nemlig et system for deg som bare vil ha kontroll over strømmen, men også for deg som ønsker å begynne med å bygge inn smarte løsninger for bedre komfort i hjemmet.

Uansett hvordan du ønsker å bruke systemet, er det lurt å finne ut om du trenger noe mer enn det pakken inneholder. Du får Enova-støtte kun ved første kjøp så det er billigere å utvide med en gang.

For deg som bare vil spare penger

La elektrikeren installere StrømKontroll for deg, hjelpe deg med å sette inn de riktige automasjonene og la det gå sin gang, mens du sparer penger. Når som helst kan du overstyre systemet, dersom du ønsker det.

For deg som er litt ekstra interessert

La elektrikeren installere StrømKontroll, men så tar du over kontrollen selv. Legg til flere termostater, stikkontakter og mye mer, så får du muligheten til å kontrollere huset på en smart måte. Du kan også, når som helst, overstyre systemet.

Sjekkliste før du bestiller StrømKontroll og søker om Enova-støtte:

 • Har du kjøpt elbillader innen de 20 siste månedene? Husk å registrer den når du søker støtte

 • Har du tenkt å skaffe deg elbillader? Da bør du skaffe deg det samtidig, så sparer du både tid og penge

 • Hvor mange termostater, eller soner med varmekabler, har du? Trenger du eventuelt flere termostater enn den ene inkludert i pakken?

 • Hvor mange varmtvannsberedere har du? Dersom du har flere bør du tenke på om du trenger flere puck relé

 • Har du noen panelovner? Eventuelt hvor mange?

Omsorgspartner vestland Daglig leder Preben von Ahnen