Hvorfor varmekabler/gulvvarme?

Stikkordene på gulvvarme er økonomi og komfort.
Oppvarmet badegulv er standard i de fleste norske hjem. I øvrige rom nøyer man seg med panelovner eller sentralvarme fordi det oppfattes som rimeligere i anskaffelse og drift. Sannheten er imidlertid at denne varmen lett hoper seg opp under tak, mens den kalde luften samles ved gulvet.

Med elektrisk gulvvarme oppnås

  • Jevn varmefordeling
  • Romtemperaturen kan senkes med 1-3 grader, noe som innebærer 10 – 15 % lavere fyringsutgifter
  • I tillegg unngår man skjemmende og plasskrevende panelovner på veggene
Gjennom vår leverandør Øglænd System leverer vi enkle og godt utprøvde løsninger for gulvarme og frostsikring
5

Miljøvennlig oppbygging

Alle produktene er fri for farlige miljøstoff. Det brukes ikke bly i varmekablene og alle Øglænd System 2 leder varmekabler er uten målbart elektromagnetisk felt.

4

Sparer energi

Lav byggehøyde på varmegulv og smarte styringer til frostsikring og snøsmelteanlegg, betyr lavere strømutgifter. Elektrisk gulvvarme krever ikke vedlikehold utover forskriftsmessing ettersyn.

2

Ingen krav til vedlikehold

Elektrisk gulvvarme krever ikke vedlikehold utover forskriftsmessig ettersyn.

Gulvvarme – fleksibelt og effektivt

Elektrisk gulvvarme kan benyttes individuelt i alle rom- og gulvtyper. Med gulvvarme er varmen der den føles, i motsetning til panelovner og radiatorer som sender oppvarmet luft til taket og det er ikke nødvendig å starte et sentralanlegg for å varme f eks badeværelset om sommeren. Termostatstyring gir en nøyaktig kontroll av temperaturen og med nattsenking oppnås ytterligere reduksjon i energiforbruket. Varmen fordeles jevnt i rommet, og gir en komfort som må oppleves!

Varme i gulvet er usynlig og eliminerer eventuell brannfare fra tildekkede panelovner o l. Det er ingen deler som samler støv, og rommet kan møbleres fritt. Et elektrisk gulvvarmesystem er driftssikkert og vedlikeholdsfritt. Det gir ikke lukt eller lyd ved oppstart, og har ingen bevegelige deler.

Ta kontakt

Ta kontakt med oss i AS Bergen Installasjon for mer informasjon eller forespørsel på et prosjekt.