Bergeninstallasjon

Belysning

Belysning er en viktig del av hverdagen. Vi hjelper deg med å skape gode og energieffektive løsninger. Våre løsninger er mer enn fint design og teknisk gode produkter. Vi bidrar også med praktiske løsninger som forenkler gjennomføringen av prosjektet.

Videre bidrar vi også til løsninger som gir økt velvære og bedre ytelse for dem som skal arbeide i lyset, og at belysningen gir langsiktig og kostnadseffektiv drift.

  • Vi installerer lys på kjøpesentre, butikker, kontorer, næring og privat.

  • Vi hjelper deg å finne ut hva du spare på å bytte ut belysningenfra lysrør til led.

Energisparing med LED?

Din bedrift eller borettslag kan oppnå økt besparelse og flere fordeler ved å bytte til moderne LED belysning. Elektrikerne fra Bergen Installasjon leverer alle typer tjenester til bedrifter – alt fra prosjektering, rådgivning og prosjektledelse til montering og vedlikehold i nye og eksisterende bygg.

Vi kan tilby alle kunder en serviceavtale og rammeavtale der vi gir faste priser på time og materiell.

Få riktig belysning

Belysning er et omfattende fagområde, og Bergen Installasjon AS sine elektromontører har god faglig bakgrunn på forskjellige belysningsmiljøer. Riktig belysning er med på å skape trivsel og velvære. Med riktig belysningsvalg og plassering av lyskilder fremheves hjemmets- og kontorets interiør på en god og harmonisk måte.


Kunnskap knyttet til installasjon av belysning er avgjørende for komfort og økonomi. Sammen med våre leverandører prosjekter vi alle typer anlegg som bidrar til at du får et anlegg du blir fornøyd med. Vi leverer alle typer anlegg fra små enkle anlegg til avanserte anlegg med styringssystemer tilpasset din virksomhet.


Vi hjelper deg gjerne med belysning både inne og ute, næring eller privat. Vi har samarbeidet med de fleste lys/lampe leverandører.

Belysning i et rom kan deles inn i tre funksjoner

  • ALLMENNBELYSNING : Jevn og skyggeløs belysning. Vanligvis en taklampe eller en stor gulvlampe med “opplys”.

  • ARBEIDSLYS : Lys for å kunne lese eller drive med håndarbeid.

  • DEKORASJONSLYS : Interiørbelysning for å belyse gjenstander: malerier, gardiner, glasskap, peisen osv. For eksempel halogen-spotlamper/downlights

Ulike typer belysning

Kontorbelysning

God planlegging og bistand fra kvalifiserte elektrikere kan bidra til å heve kontoret til en funksjonell arbeidsplass som du trives på


Rikgtig belysning gir en god arbeidsstasjon. Vi har mange fornøyde kunder som har brukt oss på kontorbelysning i Bergen.

Hjemmebelysning

Lyset er det virkemiddelet som har størst betydning for hvordan du opplever et hjem. Bergen Installsjon AS anbefaler derfor at valg av lys planlegges i forhold til ditt behov. Stua har mange lysbehov som skal dekkes, for eksempel: leselys, tv-lys, besøkslys og vaskelys. Kjøkkenet må ha godt arbeidslys, hyggelig middagslys og konsentrert lys. Baderommet krever godt lys. Her anbefaler vi downlights med dimmer. I soveværelset vil det være praktisk med både et skjermet leselys over hver seng, et godt taklys når du skal rydde og gjøre rent. I gangen bør være godt opplyst og trivelig. Man skal føle seg velkommen når man kommer seg innendørs.

Utvendig belysning

Utvendig belysning har flere hensikter. De to viktigste er sikkerhet og miljøskapning. Det er viktig å belyse både innkjørsel og inngangsparti slik at du sikkert kan ta deg frem. Undersøkelser viser i tillegg at en godt belyst eiendom minker faren for innbrudd. Ved å bruke riktig lys i hagen kan du også skape en lun og koselig stemning. Vi kan styre utebelysningen med fotocelle, bevegelsedetektorer, eller tidsur; valget er ditt.

Downlights og spotlights

Downlights er et godt alternativ til allmennbelysning, og spotlights er meget velegnet til å styre lyset mot – og fremheve gjenstander du synes fortjener ekstra oppmerksomhet.

LED-belysning

Fordeler med LED-lys

  • LED-lys sparer både strøm og miljø. LED-lys er langt mer energieffektive enn andre lyspærer på markedet, og bruker hele 80% mindre energi enn de gamle glødepærene.

  • LED-pærer er lyspærer som forbruker betydelig mindre strøm og genererer mindre varme, og er dermed mindre brannfarlige enn de gamle halogen-pærene som nå fases ut. Dersom du benytter spotter med halogen-pærer i dag, vil du etterhvert ikke få tak i nye lyspærer, og det vil være nødvendig å skifte til LED. Du kan enkelt bytte fra en halogenpære til en LED-pære selv, men dersom du i tillegg har en dimmer må denne byttes av en faglært elektriker. Vi har bred kunnskap på lys og lyskilder i alle typer rom. Få råd og veiledning om belysning av en av våre elektrikere.

Det finnes mange måter å styre lys trådløst eller via apper, kontakt oss for å høre hvilke muligheter som finnes!

Det finnes mange ulike leverandører og design så her er det viktig å velge det som passer inn hos deg.

Belysning

Å velge rett belysning kan være vanskelig, men våre elektriker hjelper deg med alle typer belysning, både inne og ute.

Belysningen skal både være praktisk, fremheve detaljer, og skape god stemning. Derfor bør du bruke litt tid på å planlegge belysningen, så du får den effekten du ønsker. Det kan også være lurt å tenke på sensorer og andre måter å gjøre livet ditt enklere.

Hvilken type belysning ønsker du?

Det er mange typer belysning å velge i. Våre elektrikere kan hjelpe deg å ta gode valg, og her på siden har vi oppsummert noe av det du kan tenke på når det kommer til belysning.

I hvilket rom skal du finne rett belysning?

Det kan være enklere å se for seg rett type belysning når en ser på ett og ett rom eller område.

Omsorgspartner vestland Daglig leder Preben von Ahnen