Få riktig belysning

Belysning er et omfattende fagområde, og Bergen Installasjon AS sine elektromontører har god faglig bakgrunn på forskjellige belysningsmiljøer. Riktig belysning er med på å skape trivsel og velvære. Med riktig belysningsvalg og plassering av lyskilder fremheves hjemmets- og kontorets interiør på en god og harmonisk måte.
Kunnskap knyttet til installasjon av belysning er avgjørende for komfort og økonomi. Sammen med våre leverandører prosjekter vi alle typer anlegg som bidrar til at du får et anlegg du blir fornøyd med. Vi leverer alle typer anlegg fra små enkle anlegg til avanserte anlegg med styringssystemer tilpasset din virksomhet.

Vi hjelper deg gjerne med belysning både inne og ute, næring eller privat. Vi har samarbeidet med de fleste lys/lampe leverandører.

Hva gjør vi?

  • Vi installerer lys både på kjøpesentre, butikker, kontorer, næring og privat.
  • Vi kan være behjelpelig med å regne ut hvor mye du kan spare på å bytte ut belysningen din fra lysrør til led.

Belysning i et rom kan deles inn i tre funksjoner

  • ALLMENNBELYSNING : Jevn og skyggeløs belysning. Vanligvis en taklampe eller en stor gulvlampe med “opplys”.
  • ARBEIDSLYS : Lys for å kunne lese eller drive med håndarbeid.
  • DEKORASJONSLYS : Interiørbelysning for å belyse gjenstander: malerier, gardiner, glasskap, peisen osv. For eksempel halogen-spotlamper/downlights

Bergen Installsjon tilbyr belysning innen

Downlights
Interiørbelysning
Kontorbelysning
Effektbelysning
LED-belysning
EIB/Trådløse styringssystemer

Ulike typer belysning

Kontorbelysning

God planlegging og bistand fra kvalifiserte elektrikere kan bidra til å heve kontoret til en funksjonell arbeidsplass som du trives på
Rikgtig belysning gir en god arbeidsstasjon. Vi har mange fornøyde kunder som har brukt oss på kontorbelysning i Bergen.

Hjemmebelysning

Lyset er det virkemiddelet som har størst betydning for hvordan du opplever et hjem. Bergen Installsjon AS anbefaler derfor at valg av lys planlegges i forhold til ditt behov. Stua har mange lysbehov som skal dekkes, for eksempel: leselys, tv-lys, besøkslys og vaskelys. Kjøkkenet må ha godt arbeidslys, hyggelig middagslys og konsentrert lys. Baderommet krever godt lys. Her anbefaler vi downlights med dimmer. I soveværelset vil det være praktisk med både et skjermet leselys over hver seng, et godt taklys når du skal rydde og gjøre rent. I gangen bør være godt opplyst og trivelig. Man skal føle seg velkommen når man kommer seg innendørs.

Utvendig belysning

Utvendig belysning har flere hensikter. De to viktigste er sikkerhet og miljøskapning. Det er viktig å belyse både innkjørsel og inngangsparti slik at du sikkert kan ta deg frem. Undersøkelser viser i tillegg at en godt belyst eiendom minker faren for innbrudd. Ved å bruke riktig lys i hagen kan du også skape en lun og koselig stemning. Vi kan styre utebelysningen med fotocelle, bevegelsedetektorer, eller tidsur; valget er ditt.

Downlights og spotlights

Downlights er et godt alternativ til allmennbelysning, og spotlights er meget velegnet til å styre lyset mot – og fremheve gjenstander du synes fortjener ekstra oppmerksomhet.

LED-belysning

Fordeler med LED-lys

  • LED-lys sparer både strøm og miljø. LED-lys er langt mer energieffektive enn andre lyspærer på markedet, og bruker hele 80% mindre energi enn de gamle glødepærene.
  • LED-pærer er lyspærer som forbruker betydelig mindre strøm og genererer mindre varme, og er dermed mindre brannfarlige enn de gamle halogen-pærene som nå fases ut. Dersom du benytter spotter med halogen-pærer i dag, vil du etterhvert ikke få tak i nye lyspærer, og det vil være nødvendig å skifte til LED. Du kan enkelt bytte fra en halogenpære til en LED-pære selv, men dersom du i tillegg har en dimmer må denne byttes av en faglært elektriker. Vi har bred kunnskap på lys og lyskilder i alle typer rom. Få råd og veiledning om belysning av en av våre elektrikere.

Det finnes mange måter å styre lys trådløst eller via apper, kontakt oss for å høre hvilke muligheter som finnes!

Ta kontakt

Ta kontakt med oss i AS Bergen Installasjon for mer informasjon eller forespørsel på et prosjekt.