Bergeninstallasjon

Landbruk

Landbruksinstallasjoner har egne krav, og det er viktig å velge en elektriker med rett kompetanse. Da får du løsninger som fungerer på lang sikt.

  • God på planlegging

  • Rett kompetanse

  • De beste leverandørene

Hva er viktig å tenke på i forbindelse med en landbrukseiendom?

Krav og regler

Det er en del krav og regler gjelder for elektro innen landbruk. Blant annet bør du gå gjennom dette med din elektriker:

  • Lovpålagt elektrisk Kontroll av anlegget hvert tredje år, NEK 405-3b med termografering

  • Årskontroll brannvarsling må gjennomføres årlig

Dokumentasjon

Det er viktig at du har kontroll på dokumentasjonen på det som er gjort av elektroarbeid. En enkel måte for deg å ha kontroll er at alt lastes opp i boligmappa.

Samsvarserklæring, sluttkontroll, bilder og FDV på hver enkelt jobb lastet opp til boligmappa gir deg enkelt oversikten du trenger.

Energieffektivisering og smart styring

En smart installasjon hjelper deg å bruke energi når på en effektiv måte. Gjør du dette på en rett måte vil det også forbedre hverdagen for de som skal bruke bygget samtidig som du kan kutte kostnader. En kartlegging av effektforbruk er viktig, sånn du kan få gode forslag til besparende tiltak i form av smarte styringer for hvert enkelt anlegg.

Solcelleanlegg

Strømprisene er høye, og i et nybygg kan solcelleanlegg planlegges inn og bli en integrert del av arkitekturen. Med rett solcelleanlegg på driftsbygningen kan lønnsomheten bli god.

Hvilke former for avtaler kan du inngå med elektrikeren?

Som bonde må du ha god kontroll på det elektriske. Det er flere avtaler du kan inngå med din elektriker for å gi deg et sikkert elektrisk anlegg – og god nattesøvn.

Relaterte tjenester

Omsorgspartner vestland Daglig leder Preben von Ahnen